Zinu, sīpoliem nav tā labākā reputācija - kādam sīpoli ļoti garšo, bet daži to vienkārši nevar ciest. Nu tad tiem pirmajiem arī ir domāta šī recepte. Šādā veidā grilējot sīpolus tie kļūst mīksti ar saldenu piegaršu. Starp citu, es šoreiz arī olas uzgrilēju.
Sastāvdaļas:
16 bekona šķēles
4 olas
2 sīpoli
50g rīvēts siers
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Sīpolus nomizo. Es iesaku uzreiz pārgriezt tos uz pusēm, salikt atpakaļ kopā un ietīt folijā. Liek grilā uz 30-35 min. Gatavus sīpolus iztin no folija, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un rīvētu sieru. Kamēr sīpoli ir karsti, siers izkusīs.
2. Olas ietin folijā un liek grilā uz 5-7 min., atkarībā no tā cik cietas olas vēlas. Olas izņem no folija, atdzesē aukstā ūdenī.
3. Bekons jāēd kamēr tas ir silts un kraukšķīgs, tāpēc to grilē pašu pēdējo - apm. 5-7 min.
4. Pasniedz uzreiz, kamēr bekons ir silts.
Recepte tapusi sadarbībā ar