Asiņainā Baiba ir bezalkoholisks kokteilis, kura pamatā ir tomātu sula ar dažādām piedevām. Ir vairākas versijas, kā radies kokteiļa nosaukums. Viens no variantiem ir, ka kokteilis nosaukts par godu pirmajai latviešu tautumeitai Baibai dēļ sarkanās krāsas tautas tērpa rakstos.
Bet pats galvenais ir uzkodu burgerīši, ar kuriem tautumeita Baiba cienāja savus pielūdzējus.
Sastāvdaļas (6 porc.):
Burgeriem:
1 cūkgaļas fileja
12 mazas burgeru maizītes
12 bekona šķēles
2 tomāti
kafijas BBQ mērce
sausās garšvielas vai OAK'A BBQ rubs
marinēti gurķīši
olīvas
Dzērienam:
1,5l tomātu sula
3 tējk. mārrutki
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
1 laims
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cūkgaļas fileju uzliek uz darba virsmas, apslaka mazliet ar eļļu un ierīvē ar sausām garšvielām vai rubu. Grilu uzkarsē līdz 180 grādiem un grilē gaļu 4-5 min. no katras puses, atkarībā no biezuma. Gatavu gaļu atpūtina minūtes 10 un sagriež šķēlēs.
2. Turpat uz grila restēm grilē bekona šķēles - pa 1 min. no katras puses.
3. Gatavo kokteili. Tomātu sulu ielej lielākā krūzē, pievieno Vorčesteras mērci, svaigi spiestu laima sulu, mārrutkus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa. Līdz pasniegšanai novieto ledusskapī.
4. Gatavo burgerus. Maizītes sagriež uz pusēm. Abas maizes daļas iesmērē ar BBQ mērci un tad sprauž uz iesmiņiem sākot ar augšu - gurķi vai olīvi, augšējo maizes daļu, tad bekonu, tomāta šķēli, gaļas šķēli un nobeidz ar apakšējo maizes daļu.
5. Kokteili salej glāzes. Iesmiņus ar burgeriem ievieto glāzēs un pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar