Cūkgaļas karbonāde nav pārāk trekns gaļas gabals, tāpēc gaļa var sanākt sausa. Lai tas nenotiktu, gaļu vajag noturēt marinādē un rūpīgi sekot temperatūrai.
Sastāvdaļas:
750g cūkgaļas karbonāde
3 saldskābi āboli
150ml sidrs
3 ēd.k. BBQ mērce
3 ēd. k. sojas mērce
Pagatavošana:
1. Cūkgaļu sagriež porcijas gabalos, pārliek bļodā vai zip lock maisiņā. Pievieno sidru, sojas mērci, BBQ mērci, samaisa. Marinēt var visu nakti ledusskapī vai apm. 1 st. istabas temperatūrā. Ja gaļa marinējās ledusskapī, tad 30 min. pirms grilēšanas to izņem, lai tā uzssilst.
2. Ābolus sagriež 6 daļās.
3. Iekurina grilu līdz 180-200 grādiem. Gaļu uzliek uz restēm un cep zem vāka 10 min. Gaļu vienreiz apgriež un apsmērē ar marinādi. Gatavu gaļu pārliek traukā un ļauj 5 min. atpūsties.
4. Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 min. no abām puzēm.
5. Gaļu pasniedz ar grilētiem āboliem.
Recepte tapusi sadarbībā ar