Šodien man ir pilnīga eksotika - aligatora astes fileja. Tiek uzskatīts, ka astes daļa ir pati maigākā aligatora gaļa. Muguras daļa vairāk derēs sautējumiem un zupām. Kaut-gan ir redzēts, ka grilē veselu dzīvnieku, bez ādas, protams. Tā aiziet somiņās, kurpēs un makos.
Sastāvdaļas:
500g aligatora astes fileja
1/2 citrons
olīveļļa ar garšaugiem
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Fileju atkausē un lieko šķidrumu nosusina ar papīra dvieļiem. Grilu uzkarsē līdz 150-160 grādiem.
2. Uz grila restēm liek gaļu, apslaka to ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cep zem vāka apm. 3 minūtes no katras puses, atkarībā no filejas biezuma.
3. Pasniedz ar citrona daiviņām un vārītiem apceptiem kartupeļiem.
Padoms. Kartupeļus var apcept uz grila restēm - tas piešķirs dūmu aromātu.
Recepte tapusi sadarbībā ar