Par to, kā pareizi pagatavot ribiņas, eksperti strīdās vēl šobaltdien. Es uzskatu, ka ribiņas jāpērk un jāgatavo ņemot vērā laiku un gala rezultātā. Ja tev ir daudz laika vai arī vēlies ribiņas, kuras pašas kūst mutē - tad jāņem biezāks gabals un vispirms ribiņas jāvāra. Ja tev ir maz laika un tur gribi vienkārši garšīgas ribiņas, tad droši ņem plānāku gabalu un es iemācīšu kā tās garšīgi pagatavot.
Vienu gan ņem vērā - ribiņām jabūt svaigām un kvalitatīvām.
Sastāvdaļas:
2 kg garās cūkgaļas ribiņas
1 ēd.k. koriandrs
3 lauru lapas
1 ēd.k. rīvēts ingvers
5 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. sīpolu granulas
1 ēd.k. kaltētas selerijas
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Visas sausās sastāvdaļas sasmalcina piestā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, olīveļļu un samaisa. Ar šo marinādi apsmērē ribiņas, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz visu nakti. 30 min. pirms grilēšanas ribiņas izņem no ledusskapja un pievieno sāli.
2. Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem. Ribiņas ietin folijā, liek grilā. Grilam uzliek vāku un grilē 25-30 min. Tad noņem foliju un cep vēl minūtes 15.
3. Ribiņas sagriež pa vienai un pasniedz ar svaigiem un grilētiem dārzeņiem un mērci.
Recepte tapusi sadarbībā ar