Ātrās ribiņas

 

Sastāvdaļas:

 

2 kg garās cūkgaļas ribiņas

1 ēd.k. koriandrs

3 lauru lapas

1 ēd.k. rīvēts ingvers

5 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. sīpolu granulas

1 ēd.k. kaltētas selerijas

olīveļļa

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Visas sausās sastāvdaļas sasmalcina piestā, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, olīveļļu un samaisa. Ar šo marinādi apsmērē ribiņas, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz visu nakti. 30 min. pirms grilēšanas ribiņas izņem no ledusskapja un pievieno sāli.  

 

2.  Grilu uzkarsē līdz 200 grādiem.  Ribiņas ietin folijā, liek grilā. Grilam uzliek vāku un grilē 25-30 min. Tad noņem foliju un cep vēl minūtes 15.  

 

3. Ribiņas sagriež pa vienai un pasniedz ar svaigiem un grilētiem  dārzeņiem un mērci. 

 

 

Recepte tapusi sadarbībā ar