Plovs ar liellopa gaļu

Video recepte

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

apm. 1kg liellopa gaļa
500g rīsi plovam
2 sīpoli
2 burkāni
1 ķiploka galivņa
100ml eļļa
1 ēd.k. kumīns
1 ēd.k. paprika
1 ēd.k. ķiploku pulveris
sāls

Pagatavošana (apm. 60 min.):


1. Rīsus izskalo. Gaļu sagriež kubiņos. Sīpolus un burkānus sagrieš strēmelītēs.

2. Afgāņu katlā ielej eļļu un uzkarsē. Pirmo apcep gaļu no visām pusēm. Tad peivieno sīpolus un burkānus. Apcep arī tos. Visu izlīdzina un pievieno slāni ar rīsiem. Pievieno garšvielas un sāli. Pievieno uz pusēm sagrieztu ķiploka galviņu un pielej ūdeni tā, lai ūdens būtu 2cm virs rīsiem. Katlām uzliek vāku, aizskrūvē un leik uz plīts. Kad katls sāk burbuļot, samazina uguni un uz vidēji lielas uguns vāra 30 min. Tad izlaiž tvaiku un atstāj vēl uz 15 min.

3. Katlam noņem vāku un katla saturu apmaisa veidojot kalniņu - no apakšas uz augšu. Ja maisīsi pārāk intensīvi uz riņķi, gaļa var sadalīties.

4. Plovu pasniedz uzreiz.