Ja mājās ir bērni, tad pankūku pannai mājās jābūt vienkārši tāpēc, ka jābūt! Kas tās ir pa mājām, ja nav pankūku pannas? Katrai bērnu mājai pa pankūku pannai! Un tā tam būs būt.
Sastāvdaļas (6 porc.):
170g milti
170g piens
170g ūdens
3 olas
vaniļas ekstrakts
cukurs, sāls
⠀
biezpiena krēmam:
180g biezpiens (labāk no paciņas, krēmīgāks)
75g siers Mascarpone
3 ēd.k. cukurs
citrona miziņa un sula
Pagatavošana (40 min.):
1. Bļodā sajauc miltus, pienu, ūdeni un olas ar sāli un cukuru pēc garšas. Pievieno vaniļas ekstraktu. Uzkarsē pankūku pannu un cep pankūkas no abām pusēm. Kad biju izlietojis pusi mīklas, pievienoju 2 ēd.k. kakao pulveri un man sanāca šokolādes pankūkas.
⠀
2. Krēmam biezpienu sajauc ar Mascarpones sieru, cukuru, pierīvē klāt citrona miziņu un izspiež pāris ēd.k. citrona sulas. Samaisa.
⠀
3. Veido ruleti - vispirms iesmērē vienu pankūku ar biezpiena masu un sarullē. Tad iesmērē nākamo pankūku un ietin tajā jau esošo pankūku. Un tā turpina līdz beidzās krēms un pankūkas. Tad ruleti sagriež gabalos un pasniedz.