Ja skatās pēc principa, ka ēdienam jābūt arī skaistam, tad šis ir īstais gadījums. Pilnīgi žēl griezt. Taču, kad pagaršo, saproti, ka tas bija jādara! Pīrāgs pazūd momentā!
Sastāvdaļas (forma 22x28cm):
500g vārīti kartupeļi
350g kūpināts šķiņķis saimniekam NĀKOTNE
400g kārtainā bezrauga mīkla
1 puravs
200g krējums
100g cietais rīvēts siers Džiugas
1 ēd.k. milti
1 ēd.k. Dižonas sinepes
10g sviests
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Kartupeļus un šķiņķi sagriež vienādos kubiņos. Puravu sagriež gredzenos, izskalo no smiltīm. Pannā izkausē sviestu un apcep puravus, līdz tie ir mīksti. Krējumu sajauc ar miltiem, sinepēm, pievieno cieto sieru un iejauc puravos. Tad pievieno kartupeļus, šķiņķi, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un apmaisa.
2. Mīklu izklāj uz darba virsmas un izrullē, lai ir mazliet lielāks par formu. Formā pārliek kartupeļus ar šķiņķi, apklāj ar mīklu, piespiež pie malām. Liekās malas nogriež. No pāri palikušās mīklas var izspiest ar cepumu formiņu zvaigznītes, sniegavīrus, sirsniņas un izdekorēt pīrāgu no augšas.
3. Pīrāgu apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 25-30 min.
4. Pasniegt var gan siltu, gan aukstu.
Padoms. Kad jau pagatavoju, sapratu, ka pildījumam varēja pievienot vēl sēnes.
Recepti piedāvā