Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot arī citos svētkos un kādā tusiņā labio derēs, bet šī recepte ir radīta šim laikam.
Sastāvdaļas (9gb.):
750g cāļa fileja ĶEKAVA
1/2 citrona rīvēta miziņa
1/5 tējk. malts kanēlis
1/2 tējk. ķiploka granulas
kanēļa standziņas
svaigi zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min.):
1. Cāļa fileju sagriež mazākos gabalos, pārliek blenderī. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploka granulas, zaļumus un visu sasmalcina.
No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, kuru vidū iesprauž kanēļa standziņu.
2. Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15-20 min.
3. Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni vai arī kā aukstas uzkodas. Obligāti pasniedz klāt kādu mērci.
Padoms. Es mēģinātu nākamreiz pievienot nevis vienkārši kanēli, bet piparkūku garšvielu vai kādu austrumu garšvielu, kur ir kumīns iekšā. Varētu būt labi.