Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Sastāvdaļas (9gb.):


750g cāļa fileja ĶEKAVA

1/2 citrona rīvēta miziņa

1/5 tējk. malts kanēlis

1/2 tējk. ķiploka granulas

kanēļa standziņas

svaigi zaļumi

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min.):

 

1.  Cāļa fileju  sagriež mazākos gabalos, pārliek blenderī. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploka granulas, zaļumus un visu sasmalcina.

No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, kuru vidū iesprauž kanēļa standziņu.

 

2. Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15-20 min.

 

3. Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni vai arī kā aukstas uzkodas. Obligāti pasniedz klāt kādu mērci.