Mūsu platuma grādos karbonādes ēd gan ikdienā, gan svētkos. Par svētku ēdienu karbonāde kļūst pasniegta uz skaista šķīvja vai īpašu mērci. Skaistu šķīvi jūs atradīsiet, mērces recepte - aprakstā.
Sastāvdaļas (6 porc.):
6gb cūkgaļas karbonāde NĀKOTNE
10-12 kartupeļi
250g dzērvenes
1 apelsīns
1 ēd.k. medus
1 tējk. kaltētas garšvielas kartupeļiem
1/2 tējk. piparkūku garšviela
olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, pārliek karstumizturīgā formā. Pievieno kartupeļu garšvielas, mazliet olīveļļas un pēc garšas sāli. Apmaisa un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 15 min.
2. Karbonādes izklapē ar gaļas āmuru, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep kabronādes no abām pusēm. Gaļu pārliek formā pie kartupeļiem un liek cepeškrāsnī vēl uz 15 min.
3. Pagatavo mērci. Tajā pašā pannā, kur cepās karbonādes, ielej svaigi spiestu apelsīna sulu un deglazē pannu. Tad pievieno dzērvenes, medu, piparkūku garšvielu, apmaisa līdz medus izkūst. Karsē minūtes 5. Mērci var sablendēt, bet var atstāt kā ir.
4. Karbonādes pasniedz ar kartupeļiem un dzērveņu mērci.
Padoms. Mērcei var piešaut čili pastu vai piparus.
Recepti piedāvā