Cāļa filejas ruletes ar olīvām

Sastāvdaļas (6 porc.):


2gb cāļa fileja ĶEKAVA

6 vītinātas gaļas šķēles

15-18gb zaļās olīvas

1 apelsīns

1 ķiploka daiviņa

eļļa

pipari

Pagatavošana (25 min.):

 

1.  Cāļa filejas sagriež šķērsām tādos kā stienīšos. Vītinātu gaļu pārliek uz darba virsmas un sagriež gareniski uz pusēm. Katru filejas gabalu aptin ar vītinātas gaļas strēmeli. Ja ir nepieciešamība, tad sasprauž ar koka irbulīti, bet viss labi turās kopā tāpat.

 

2. No apelsīna norīvē miziņu, izspiež sulu. Ķiploku sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep rullīšos no abām pusēm, līdz pārliecinoši brūnai garoziņai. Pievieno ķiplokus, apelsīna miziņu un sulu, olīvas, svaigi maltus piparus. Uzkarsē, lai sāk vārīties un tad karsē 5-7 min. Ik pa brīdim ruletes apgriež.

 

3. Pasniedz pārlejot ar mērci un olīvām.