Man ļoti garšo piparkūkas un tiešām žēl, ka piparkūkas praktiski nav citā laikā nekur nopērkamas. Šogad testējot dažādus veidus un meklējot kuras tad īsti ir tās manas, mājās izveidojās krājumi ar piparkūkām, kuras man īsti negaršoja, bija pa cietu vai pa pliekanu. Izmest bija žēl un nolēmu pārveidot tās konfektēs. Varbūt vēl kādam gadījās tāpat kā man, tāpēc dalos ar ideju.
Sastāvdaļas (24gb.):
200g piparkūkas
120g svaigais siers
30g sukādes
150g baltā šokolādes glazūra
Pagatavošana:
1. Piparkūkas salauž uz pusēm, liek blenderī un sasmalcina pēc iespējas smalkāk. Tad drupačas ieber bļodā, pievieno svaigo sieru, sukādes (lielos gabalus var sagriezt smalkāk) un samaisa līdz masa ir viendabīga. Bļodu apsedz ar pārtikas plēvi vai vāku un novieto ledusskapī uz pāris stundām (vai uz nakti).
2. Šokolādes glazūru izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. No atdzisušas konfekšu masas veido bumbiņas, kuras iemērc šokolādes glazūrā un kārto uz dēlīša. Līdz pilnīgai sastingšanai konfektes glabā ledusskapī.