Tuvojas ziemas brīvdienas un varēs eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšas. Šī kūka ļoti piestāv ziemai un brīvdienām, tā ātri un vienkārši pagatavojama un pasniegt to var gan aukstu, gan siltu.
Sastāvdaļas (forma - 22cm):
80g sviests
150g Muscovado cukurs
3-4 banāni
Mīklai:
240g milti
150g cukurs
120g izkausēts sviests
150g krējums
3 olas
1 ēd.k. cepamais pulveris
1 tējk. piparkūku garšvielas
1/4 tējk. sāls
Pagatavošana:
1. Formā ieklāj cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Gatavo karameli. Katliņā liek sagrieztu kubiņos sviestu un Muscovado cukuru. Karsē uz nelielas uguns, kamēr sviests un cukurs ir izkusis. Formā ielej karameli un izlīdzina. Banānus nomizo, sagriež gareniski uz pusēm. Banānu pusītes liek karamelē ar griezuma vietu uz leju. Banānus var arī sagriezt ripiņās.
3. Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un kārtīgi samaisa. Mīklu pārlej uz banāniem, izlīdzina un cep cepeškrāsnī līdz kūka ir gatava, apm. 40-45 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
4. Kūku izņem no krāsns, mazliet atdzesē. Apsedz ar servējamo dēli vai šķīvi un ātri apgāž riņķī. Noņem formu, cepamo papīru un pilnībā atdzesē. Kūku izdekorē un pasniedz. Es dekorēšanai izmantoju lazdu riekstus ar sāļo karameli.
Padoms. Kūku var pasniegt arī siltu, ar saldējumu.