Labi noder kā uzkoda kad vajag nodarbināt ciemiņus gan vakara sākumā, gan vakara gaitā. Šī recepte ir nomanas pirmās recepšu grāmatas - "Piparēdiens".
Sastāvdaļas (daudzums – vienalga būs pārāk maz):
150g kaltētu tomātu pesto
250g kārtianā bezrauga mīkla
150g cietais siers
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Mīklu izklāj uz darba virsmas. Ja tā ir sasladēta, tad atkausē. Mīklu apsmērē ar pesto un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Mīklu sarullē no abām malām līdz vidum. Lai mīkla turās kopā, savienojuma vietu saslapina ar ūdeni.
3. Ruleti sagriež apm. 1cm biežas šķēlēs un kārto uz cepešpannas. Cepšanas laikā austiņas palielināsies izmēros, tāpēc neliec parāk tuvu vienu otrai.
Cep cepeškrāsnī 10-15 min.
4. Austiņas mazliet atdzesē un noņem no paplātes. Pilnībā atdzesēt nesanāks, jo pazudīs ātrāk.
Padoms. Mīklu var apsmērēt ar svaigo sieru, ar rikotu, pievienot adžiku, jebkurus zaļumus vai sasmalcinātas olīvas, var izmantot kazas sieru un zilo sieru. Un pat sīpolu marmelādi! Slēdz iekšā fantāziju!