Gandrīz siļķe kažokā, vienkāršotā versija. Mierīgi var pasniegt svētkos. Ieraudzīju vienā zviedru mājas lapā un nolēmu padalīties ar recepti. Es nezinu vai tas zviedriem ir kāds nacionālais ēdiens kā mums Rasols. Es nolēmu, ka mūsu mentalitātei noteikti garšos. Labu apetīti!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
300g mazsālīta siļķes fileja
150g ceptas krāsnī vai vārītas bietes
150g vārīti kartupeļi
1/2 sīpols
2 ēd.k. krējums
2 ēd.k. laba majonēze
pipari
Pagatavošana (7 min.):
1. Siļķes fileju sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež kartupeļus un bietes. Sīpolus sagriež pēc iespējas mazākos kubiņos. Visu saliek salātu bļodā. Pievieno krējumu, majonēzi, svaigi maltus piparus un samaisa.
2. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Salātiem var pievienot mazliet mārrutkus un izdekorēt ar vārītu olu.
Recepte tapusi sadarbībā ar