Šis gads bija ļoti interesants kulinārajā jomā. Vienkāršie produkti kļuvuši par šī gada trendu. Un man tas ļoti patīk. Man patīk, ka modē atgriežas tradicionālie ēdieni un saprotami produkti. Man patīk, ka lai pārsteigtu draugus ar kaut-ko garšīgu, mums vairs nav jāskraida pa visu Rīgu meklējot kaltētas ziloņa ausis un marinētus banānu ziedus. Man patīk, ka Rīgā veras vaļā tirgi un atkal ir modē iepirkties tirgū. Man patīk, ka tirgus vairs nav tikai vieta, kur var nopirkt saldētus mandarīnus, bet garšīgi pavadīt laiku. Man patīk, ka vakariņas var pagatavot 15 min. laikā un ka viss ir #pavienkāršo!
Sastāvdaļas (2 porc.):
2 vidēji lielas vārītas bietes
2 marinēti gurķi
3 cieti vārītas olas
1 sīpols
3 ēd.k. majonēze
1 ēd.k. sviests
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2. Olas notīra un sagriež kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež marinētus gurķus. Bietes sarīvē uz dārzeņu rīves. Visu saliek bļodā, pievieno ceptus sīpolus, majonēzi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisa.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Recepte tapusi sadarbībā ar