Pildītas pankūkas

Sastāvdaļas (20 gb.):

 

500ml piens

250g milti

3 olas

50-100ml gāzēts ūdens

15g eļļa

sāls, cukurs

 

Pildījumam:

 

600g maltā gaļa

250g brūnie šampinjoni

250g siers

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Miksera bļodā iesit olas un viegli uzputo. Pievieno pienu, eļļu, sāli un cukuru pa šķipsniņai un putojot vieno klāt miltus. Puto burtiski 1 min, līdz mīkla ir viendabīga. Tad bļodu apsedz ar vāku vai dvielīti un atstāj uz 1 stundu ievilkties. Pirms cepšanas mīklai līdz vajadzīgai konsistencei vieno klāt gāzētu ūdeni.

 

2. Pa šo laiku gatavo pildījumu. Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Sēnes sagriež mazos kubiņos.  Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Pannā uzkarsē  1 ēd.k. eļļas apcep tajā sīpolus, ķiplokus un sēnes, apm. 5 min. Pievieno gaļu un cep visu kopā līdz gaļa ir gatava. Pārliek pildījumu bļodā, atdzesē. Tad pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, rīvētu sieru un samaisa.

 

3. Uzkarsē pannu un cep pankūkas - vispirms no vienas puses 2-3 min, apmet riņķī un tad no otras psues burtiski 30 sek. Kad pilda pankūkas, tās liek ar apcepto pusi uz augšu, liek pa 1 ēd.k. pildījuma, satin. No ārpuses paliks mazāk apceptā pankūkas puse.

 

4. Tad pirms pasniegšanas pankūkas uzcep un pasniedz ar krējumu vai kādu citu mērci pēc savas izvēles.

Recepte tapusi sadarbībā ar