Leģendārā citronu kūka

Video-recepte šeit

Sastāvdaļas (forma - 30cm):

 

200g sviests
200g skābs krējums
400g milti
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepamais pulveris

2 citroni
260g cukurs

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Sviestu izkausē. Lielā bļodā ieber miltus, pievieno krējumu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu un samaisa. No mīklas atdala trēsdaļu, ietin to pārtikas ple'vē un ievienot saldētāvā.

2. Atlikušo mīklu pārliek formā un ar rokām izspaida pa visu formu un izveido nelielus bortiņus.

3. Citronus nomazgā, sagriež mazākos gabalos un ar visu mizu liek blednerī. Pievieno cukuru un sasmalcina līdz vedojas viendabīga masa. Šo pildījumu pārlej formā.

4. No saldētavas izņem mīklu, izrullē un ieklāj formā pa virsu pildījumam. Maliņas aizloka. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 30 min. 180 grādos.

5. Kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un tikai tad sagriež, lai nedrūp.