Tūlīt atkal atklāšu vienu faktu par sevi, kuru neviens nezin - man rasolā ļoti negaršo konservēti zirnīši. Vispār man viņi negaršo. Tad vienā brīdī izdomāju zaļos zirnīšus aizvietot ar pupiņām. Bet pupiņas manā uztvere ir kreftīgs ēdiens, tāpēc prasās kaut-kas asāks klāt un es lieku adžiku. Tikai ne brūno, bet sarkano, kuru gatavo no pipariem. Nu ja galīgi nav, var pamēģināt aizvietot ar čili pastu.
Sastāvdaļas (8-10 porc.):
300g kūpināts šķiņķis
300g vārītas pupiņas
250-300g vārīti kartupeļi
250g marinēti gurķi
200g krējums
200g majonēze
mārrutki, sinepes
2 sīpoli
1 ēd.k. adžika
sāls, pipari
Pagatavošana (25 min.):
1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkrsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Sīpolus atdzesē un pievieno mērcei. Mērci gatavo no krējuma, majonēzes, pievieno adžiku, pēc garšas mārrutkus un sinepes un kārtīgi samaisa.
2. Kartupeļus, gurķus un gaļu sagriež ne pārāk mazos kubiņos, atbilstoši pupiņām. Tad to visu sajauc ar mērci, peivieno peč garšas sāli un svaigi maltus piparus un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Pupiņas es dažreiz izmantoju konservētas, bet šobrīd sapirku dažādas pupiņas, tāpēc vāru pats. Tām var pievienot vārot lauru lapas, smaržīgos piparus vai kādas citas garšvielas un ir pat ļoti ok.
Recepte tapusi sadarbībā ar