Pupiņu rasols

Sastāvdaļas (8-10 porc.):

 

300g kūpināts šķiņķis

300g vārītas pupiņas

250-300g vārīti kartupeļi

250g marinēti gurķi

200g krējums

200g majonēze

mārrutki, sinepes

2 sīpoli

1 ēd.k. adžika

sāls, pipari

Pagatavošana (25 min.):

 

1. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkrsē 1 ēd.k. eļļas un apcep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Sīpolus atdzesē un pievieno mērcei. Mērci gatavo no krējuma, majonēzes, pievieno adžiku, pēc garšas mārrutkus un sinepes un kārtīgi samaisa.

 

2. Kartupeļus, gurķus un gaļu sagriež ne pārāk mazos kubiņos, atbilstoši pupiņām. Tad to visu sajauc ar mērci, peivieno peč garšas sāli un svaigi maltus piparus un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

 

Recepte tapusi sadarbībā ar