Ir kaut-kas maģisks šajos sacepumos - it kā tie paši dārzeņi, bet garšo labāk.
Atgādinu, ka ziema vēl turpinās un vitamīni nepieciešami mūsu organismam, tāpēc kārtīgi ēdam tos, kas vēl ir.
Skābēti kāposti palīdz attīrīt organismu, uzlabo zarnu mikrofloru, satur B grupas vitamīnus, K, U, A un lielā daudzumā C vitamīnu. Tie arī labvēlīgi ietekmē ādu: uzlabojās sejas krāsa, pazūd izsitumi un pumpas.
Kartupelis, patiesībā, ir ļoti vērtīgs dārzenis. Tas palīdz izvadīt no organisma lieko šķidrumu un sāli, uzlabo vielmaiņu, samazina holesterīna līmeni, palīdz cīnīties ar nogurumu, uzlabo nagu, matu un ādas struktūru. Turklāt, tas satur B, C, K un P vitamīnus, daudz šķiedrvielas un olbatumvielas.
Sastāvdaļas (forma - 24cm.):
200g skābēti kāposti
400g kartupeļi
1 sīpols
2 olas
2 ēd.k. tomātu pasta
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sīpolus notīra un sagriež smalkos kubiņos. Kāpostiem notecina sulu.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātu pastu, kāpostus un cep visu kopā vēl 5 min.
Kartupeļus nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Kartupeļiem sajauc ar kāpsotiem, iesit olas un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
3. Kartupeļu-kāpostu masu pārliek karstumizturīgā formā, izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 30 min.
4. Pasniedz ar krējumu.
Padoms. Šo sacepumu var pasniegt arī kā piedevu gaļai vai zivij.
Recepte tapusi sadarbībā ar