Kartupeļu-skābētu kāpostu sacepums

Sastāvdaļas (forma - 24cm.):

 

200g skābēti kāposti
400g kartupeļi
1 sīpols
2 olas
2 ēd.k. tomātu pasta

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Sīpolus notīra un sagriež smalkos kubiņos. Kāpostiem notecina sulu.

 

2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno tomātu pastu, kāpostus un cep visu kopā vēl 5 min.

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves. Kartupeļiem sajauc ar kāpsotiem, iesit olas un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.


3. Kartupeļu-kāpostu masu pārliek karstumizturīgā formā, izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 30 min.

 

4. Pasniedz ar krējumu.
 

Recepte tapusi sadarbībā ar