Šoreiz es nopirku lauku pupiņas tirgū un pats tās uzvārīju. Parasti es pērku konservētas, bet izrādījās, ka tas nav ne ilgi, ne pārāk sāpīgi. Man bija apm. 250g sausās pupiņas (puspaciņu izbēru) un novārītas tās svēra mazliet vairāk par 400g. Principā, ar šiem salātiem var piepildīt sendviču maizi vai ietīt tos tortiljā kā vrapu.
Sastāvdaļas (2-3 porc.):
400g vārītas lauku pupiņas (bez šķidruma)
150g tuncis savā sulā (bez šķidruma)
1 selerijas kāts
1 vidēji liels sarkans sīpols
1 marinēts gurķis
3 ēd.k. krējums
1 ēd.k. Dižonas sinepes
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (15 min.):
1. Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Pēc iespējas mazākos kubiņos sagriež selerijas kātu un marinētu gurķi. Visu liek lielā salātu bļodā, pievieno tunci un pupiņas.
2. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sinepēm un pievieno salātiem. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus, sasmalcinātas dilles un samaisa.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Padoms. Pēc vēlmes mērcei var peivienot kādu pilīti Tabasco mērces vai sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Recepte tapusi sadarbībā ar