Salāti ar raksturu, jā! Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet ja tos nepievieno, tad sanāk salāti. un ļoti garšīgi salāti!
Sastāvdaļas (4-5 porc.):
250g "Gardums" siļķu filejas marinādē KAIJA
250-300g vārītas bietes
150g zaļie zirnīši
1 sīpols
1 marinēts Halapenjo pipars
2 ēd.k. eļļa bez smaržas
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (20 min.):
1. Bietes un siļķi sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež gredzenos vai pusgredzenos - kā patīk. Dilles smalki sakapā. Halapenjo piparu sagriež plānās šķēlēs.
2. Bļodā pārliek bietes, zirnīšus, siļķi, sīpolus, dilles, Halapenjo. Pievieno eļļu, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa.
3. Pasniedz uzreiz vai arī līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.