Čanahi

Video recepte

Sastāvdaļas (6 porc.):

 

apm. 1 kg cūkgaļa
700-800g notīrīti kartupeļi
500g baklažāni
2-3 sīpoli
3-4 tomāti
4-5 ķiploku daiviņas

Pagatavošana (apm. 60 min.):


1. Gaļu un kartupeļus sagriež palielos gabalos. Sīpolus sagriež šķēlēs. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež lielos kubiņos. Baklažānus sagriež šķēlēs. Tos var pārkaisīt ar sāli un atstāt uz kādu laiciņu, lai tie nebūtu sīvi.

2. Afgāņu kazanā liek slāņos gaļu, sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, kartupeļus, baklažānus un tomātus. Katru slāni pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pievieno 250-300ml ūdens un uzliek vāku. Kad kazans uzkarst, vāra 45 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.

3. Pasniedz ar svaigu maizi un svaigiem zaļumiem.