Bombiski garšīgas un pikantas miežu grūbas, ar desiņām un olu, no sērijas "20 receptes 20 minūtēs". Nu viss, kā man patīk!
⠀
💥Starp citu, miežu grūbas no Z/S Kotiņi vārās 15 min, un nekas nav iepriekš jāmērcē.👌
Sastāvdaļas (1 porc.):
150g vārītas miežu pērļu grūbas KOTIŅI
2 cīsiņi
1 ola
30g rīvēts siers
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. tomātu pasata vai 1 ēd.k.tomātu pasta
1 ēd.k. sojas mērce
1 tējk. čili pasta
1 tējk. sezama eļļa
1/2 tējk. cukurs
Pagatavošana (20 min.):
1. Cīsiņus sagriež ripiņās. Ķiplokus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep cīsiņus ar ķiplokiem. Pievieno grūbas, sojas mērci, cukuru, tomātu pasatu, čili pastu, apmaisa. Tad sabīda visu pa malām, lai pa vidu veidojas caurums un tur iesit olu. Apkārt pārkaisa ar rīvētu sieru, apsedz ar vāku un cep vēl 5 min.
⠀
2. Pirms pasniegšanas pārlej ar sezama eļļu, cep vēl 1-2 min. Tad parliek uz šķīvja un pasniedz.