Pikantas miežu grūbas

Video recepte

Sastāvdaļas (1 porc.):


150g vārītas miežu pērļu grūbas KOTIŅI
2 cīsiņi
1 ola
30g rīvēts siers
3 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. tomātu pasata vai 1 ēd.k.tomātu pasta
1 ēd.k. sojas mērce
1 tējk. čili pasta
1 tējk. sezama eļļa
1/2 tējk. cukurs

Pagatavošana (20 min.):


1. Cīsiņus sagriež ripiņās. Ķiplokus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep cīsiņus ar ķiplokiem. Pievieno grūbas, sojas mērci, cukuru, tomātu pasatu, čili pastu, apmaisa. Tad sabīda visu pa malām, lai pa vidu veidojas caurums un tur iesit olu. Apkārt pārkaisa ar rīvētu sieru, apsedz ar vāku un cep vēl 5 min.

2. Pirms pasniegšanas pārlej ar sezama eļļu, cep vēl 1-2 min. Tad parliek uz šķīvja un pasniedz.