Ko darīt ar kaujās cietušām olām? Garšīgi apēst! Lai netrūkst ideju un olu!
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
100g kausētais siers
2 cieti vārītas olas
150g vārīta desa Doktora ĀDAŽI
150g servelāde Dāņu ĀDAŽI
1 ēd.k. krējums
3-4 valrieksti vai pekanrieksti
1/2 tējk. universālā garšviela
marinēti gurķīši
dilles
Pagatavošana (20 min.):
1. Desu sagriež 2mm plānās sķēlēs. Riekstus sasmalcina. Dilles sagriež smalkāk. Gurķīšus sagriež un sadur uz irbulīšiem.
2. Sieru pārliek uz šķīvja vai bļodā. Pievieno olas, riekstus un ar dakšu visu saspaida. tad pievieno krējumu, garšvielas, dilles un samaisa.
3. Desas šķēles sapilda ar siera masu, sarullē un sastiprina ar irbulīti. Patiesībā, tas viss turās arī bez irbulīšiem.