Leģendārais Ļvivas sirņiks

Video recepte

Sastāvdaļas (12 porc.):

 

900g biezpiens 9%
150g cukurs
100g sviests
5 olas
40g krējums
40g manna
20g kukurūzas ciete
125g rozīnes
vaniļas cukurs
citrona miziņa

Glazūrai:
80g tumšā šokolāde
80g piena šokolāde
70g sviests

Pagatavošana (forma 24x10cm):

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, režīms - augša/apakša. Formu izklāj ar cepamo papīru.
Rozīnes iemērc ūdeni, tad ūdeni notecina un rozīnes nosusina, lai nav lieks šķidrums

2. Lielā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, krējumu, cukuru un vaniļas cukuru, un sablendē ar rokas blenderi. Tad pievieno cieti, mannu, sviestu un vēlreiz sablendē. Beigās pievieno rozīnes un rīvētu citrona miziņu.

3. Biezpiena masu pārlej sagatavotā formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 50 min. Formu izņem no krāsns un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Tad apmet riņķī uz dēlīša vai sķīvja un noņem papīru.

4. Gatavo glazūru. Sviestu kopā ar abām šokolādēm izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Un tad ar šo glazūru noklāj kūku no visām pusēm. Līdz pasniegšnai glabāt vēsā vietā.