Kūka izskatās ļoti iespaidīgi un garšo arī tieši tāpat. Drīzumā gaidāmajās Lieldienās šis ēdiens var pacīnīties par "ēdiens, kas visātrāk pazūd no galda" statusu🌱🐇🥚⠀
Sastāvdaļas (12 porc.):
400g kārtainā mīkla plāksnēs
300g vistas rulete vai desa
300g garšīgs siers
300ml (3 pac.) majonēze HELLMANN'S
100g krējums
2 tējk. mārrutki
1 tējk. karijs
zaļie loki
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek mīklas plāksnes atlaidināties. Ja tev ir kārtainā rauga mīkla, tad lasi insrtukciju uz iepakojuma. Cep cepeškrāsnī apm. 20 min.
⠀
2. Ruleti vai desu sablendē, pievieno 150ml majonēzes, kariju, samaisa. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno 150ml majonēzes, krējumu un mārrutkus, kārtīgi visu samaisa. Lokus sagriež.
⠀
3.Sagatavo miklas slāņus. Plāksnes sagriež gareniski uz pusēm, lai veidojas divas vienādas plāksnes. No augšējās nodrupina mīklu drupačām.
⠀
4. Uz sagatavotā servējamā šķīvja kārto mīklas slāņus un katru slāni apsmērē pamīšus ar gaļas un siera masām. Vienu no slāņiem papildina ar lokiem. Kūku no visām pusēm apsmeŗē ar to, kas palika pāri no abām masām un apber ar drupačām. Kūku liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 3 stundām.
⠀
5. Pirms pasniegšanas kūku izdekorē.