Kāpostu kotletes

Video recepte

Sastāvdaļas (9 gb.):

 

500g svaigs kāposts
100g sīpoli
100g biezpiens
1 ola
3 ēd.k. manna
1 tējk. garšvielu maisījums
sāls, pipari
eļļa cepšanai

Pagatavošana (30 min.):

 

1. Kāpostu sasmalcina. Kāpostus novārā sālsūdenī - nevajag liet ļoti daudz ūdens, lai garša kāpsotus nebūtu ūdeņaina. Notecina ūdeni no kāpostiem un kad kāposti padziest, kārtīgi nospiež lieko šķidrumu.

2. Sīpolu sasmalcina un apcep eļļā, pievienojot garšvielas pēc savas gaumes.

3. Bļodā pārliek kāpostus, ceptus sīpolus, biezpienu, mannu, olu, sāli un svaigi maltus piparus, samaisa. Atstāj uz 15 min, lai manna uzbriest. No masas veido kotletes (man sanāca 9gb) un cep uzkarsētā eļļā 4-5 min no katras puses

4. Pasniedz ar krējumu.