Bombiskie salāti ar grauzdiņiem 👉 Es bieži to saku, bet ja ir garšīgi, tad ir garšīgi!
Es iestājos par pārtikas neizmešanu, un ja es veikalā varu nopirkt kaut-ko ar pēdējās dienas termiņu, tad es bieži pērku. Man nav aizpriedumu pret to. Un kā ir ar tevi? Pērc nocenoto preci?
Sastāvdaļas (4-6 porc.):
150g vārīta vistas fileja
100g siers Gouda, Čedara vai Holandes
100g sarkanas pupiņas
100g saldā kukurūza
100g marinēti gurķi
3 karašas šķēles LIEPKALNI
olīveļļa
sāls, pipari
Mērcei:
100g laba majonēze
svaigi spiesta citrona sula
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Gatavo grauzdiņus. Karašas šķēles sagriež kubiņos, aplej ar olīveļļu, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi apmaisa. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 6-7 min.
⠀
2. Pa to laiku sagriež vistas fileju, sieru un marinētus gurķus vienādos kubiņos. Visu pārliek bļodā, pievieno kukurūzu un pupiņas, majonēzi, citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus un apmaisa.
⠀
3. Salātus pasniedz, pārkaisot ar grauzdiņiem. Ja salātus pagatavo laicīgi, tad grauzdiņus paglabā atsevišķi.