Pārsteigšu atkal ar neparastu savienojumu - cūkgaļas karbonāde, sautēta pienā, ar ķiplokiem. Sanāca tāda kā plucināta cūkgaļa. Patiesībā, bija ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1kg cūkgaļas larbonāde
1 ķiploku galviņa
1/2 citrons
5 lauru lapas
7-8 smaržīgo piparu graudiņi
1l piens
eļļa
1 ēd.k. kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana (2st. 30 min.):
1. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Cūkgaļas gabalu liek katlā ar apcep no visām pusēm, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas (var netīrīt), lauru lapas, smaržīgos piparus, citrona daiviņas, kaltētas garšvielas, ūdeni, lai nosedz apakšu un nedaudz visu kopā pasautē.
2. Pievieno pienu, uzvāra. Tikko piens sāk vārīties, samazina uguni, apsedz katlu ar vāku un uz mazas uguns sautē apm. 2 stundas, līdz piens iztaviko un mērce kļūst brūna. Ik pa brīdim gaļu apgroza. Pēc nepieciešamības sautēšanas laikā var pievienot ūdeni.
3. Kad gaļa ir gatava, to var sagriezt šķēlēs un pasniegt ar kartupeļiem vai grūbām. Bet var arī, kā es, pasniegt kā plucinātu gaļu.