Ko tādu aizraujošu pastāstīt par šo recepti? Es to ieraudzīju, kad es meklēju gaļas bumbiņas zviedru gaumē. Tad, kad Pinterestā patin uz leju, parādās visādās interesantas lietas. Un es nolēmu izmēģināt, jo Imantas tirgū nopirku ļoti gatavu un skaistu ananāsu.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
450g liellopu maltā gaļa
1 sīpols
3 ķiploku daiviņas
1 ola
2 maizes šķēles vai 2 ēd.k. rīvmaize
zaļie loki
koriandrs (kinza)
sāls, pipari
Mērcei:
200g svaigs ananāss
150g ananāsu sula
2 ķiploka daiviņas
4 ēd.k. bbq mērce (vai tomātu)
4 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
1 ēd.k. saldā čilī mērce
Pagatavošana (40 min.):
1. Maizes šķēles iemērc pienā vai ūdenī. Bļodā sajauc malto gaļu ar sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, lokiem un koriandru. Nospiež šķidrumu no maizes, maizi pievieno maltai gaļai. Pievieno olu, visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ar mitrām rokām izveido gaļas bumbiņas.
2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Gaļas bumbiņas kārto uz pannas un cep cepeškrāsnī apm. 15 min.
3. Ananāsu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu vai pannā sajauc visas mērces sastāvdaļas un uzkarsē. Pievieno gaļas bumbiņas, ananāsus, apmaisa un karsē vēl 5 min.
4. Pasniedz ar rīsiem vai kolslou salātiem.
Padoms. Ja nav svaigs ananāss, tad var izmantot konservētus. Vēl var pamēģināt konservētus persikus. Nu ja galīgi neiet pie sirds augļi, var iztikt bez.
Recepte tapusi sadarbībā ar