Gaļas bumbiņas ananāsu-bbq mērcē

Sastāvdaļas (6-8 porc.):

 

450g liellopu maltā gaļa

1 sīpols

3 ķiploku daiviņas

1 ola

2 maizes šķēles vai 2 ēd.k. rīvmaize

zaļie loki

koriandrs (kinza)

sāls, pipari

 

Mērcei:

200g svaigs ananāss

150g ananāsu sula

2 ķiploka daiviņas

4 ēd.k. bbq mērce (vai tomātu)

4 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. Vorčesteras mērce

1 ēd.k. saldā čilī mērce

Pagatavošana (40 min.):

 

1. Maizes šķēles iemērc pienā vai ūdenī. Bļodā sajauc malto gaļu ar sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, lokiem un koriandru. Nospiež šķidrumu no maizes, maizi pievieno maltai gaļai. Pievieno olu, visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Ar mitrām rokām izveido gaļas bumbiņas.

 

2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Gaļas bumbiņas kārto uz pannas un cep cepeškrāsnī apm. 15 min.

 

3. Ananāsu sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu vai pannā sajauc visas mērces sastāvdaļas un uzkarsē. Pievieno gaļas bumbiņas, ananāsus, apmaisa un karsē vēl 5 min.

 

4. Pasniedz ar rīsiem vai kolslou salātiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar