Gribu iepazīstināt tevi ar jauno ģimenes mīļāko ēdienu. Tas garšos visiem - gan mazajiem, gan lielajiem. Tas ir ātri pagatavojams - 10-12 min. apcepšanai un vēl minūtes 15 cepeškrāsnī. Sastāvdaļas nopērkamas visos veikalos,. Ja uz Mozzarellas sieru nav akcija, aizvieto ar to, kam ir akcija )))
Es taču saku, turpmāk šis būs mīļākais ģimenes ēdiens!
Sastāvdaļas (3-4 porc):
400g pelmeņi
300g maltā liellopa gaļa
250g konservēti sasmalcināti tomāti
100g siers Mozzarella
40g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
čili pasta
garšvielas pēc izvēles
sāls, pipari
Pagatavošana (30 min):
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sagriež.
2. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno malto gaļu, pelmeņus un kārtīgi tos apcep. Pievieno sasmalcinātus tomātus, garšvielas, čili pastu (ja vēlas asāku), apmaisa un sautē burtiski pāris minūtes.
3. Visu pārliek karstumizturīgā formā, izlīdzina. Pa virsu kārto Mozzarella siera gabaliņus un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
4. Cep cepeškrāsnī līdz siers izkusis. Izdekorē ar zaļumiem, pārkaisa vēl pa virsu ar rīvētu cieto sieru un uzreiz pasniedz.
Padoms. Nu protams, liellopa gaļas vietā var izmantot gan cūkgaļu, gan tītara vai vistas gaļu. Un maltai gaļai var droši pievienot kādu dārzeni - burkānu, baklažānu, kabaci, papriku. Tikai pelmeņus, lūdzu, izvēlaties kvalitatīvus - bez mehāniski atdalītas gaļas.
Recepte tapusi sadarbībā ar