Pelmeņu sacepums tomātu mērcē

Sastāvdaļas (3-4 porc):

 

400g pelmeņi

300g maltā liellopa gaļa

250g konservēti sasmalcināti tomāti

100g siers Mozzarella

40g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1 sīpols

2 ķiploku daiviņas

čili pasta

garšvielas pēc izvēles

sāls, pipari

Pagatavošana (30 min):

 

1.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Sīpolu un ķiplokus nomizo un smalki sagriež.

 

2. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas, apcep sīpolus un ķiplokus. Tad pievieno malto gaļu, pelmeņus un kārtīgi tos apcep. Pievieno sasmalcinātus tomātus, garšvielas, čili pastu (ja vēlas asāku), apmaisa un sautē burtiski pāris minūtes.

 

3. Visu pārliek karstumizturīgā formā, izlīdzina. Pa virsu kārto Mozzarella siera gabaliņus un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

 

4. Cep cepeškrāsnī līdz siers izkusis. Izdekorē ar zaļumiem, pārkaisa vēl pa virsu ar rīvētu cieto sieru un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar