Ja ģimene ir liela, tad šo uzkodu var gatavot vienā lielā traukā. Ja gribās pa smuko un pa smalko, tad uzkodu var pasniegt porcijas trauciņos. Parasti kramblis ir kaut-kas salds, bet man patīk eksperimenti.
Sastāvdaļas:
1 baklažāns
1 cukini
100g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
150g konservēti sasmalcināti tomāti vai svaigi
100g kūpināta gaļa
2 ķiploku daiviņas
čili pārslas
2 ēd.k. eļļa
Kramblim:
125g milti
75g sviests
40g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
kaltētas garšvielas
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Baklažānu un cukini nomazgā, sagriež nelielos kubiņos. Svaigus tomātus nomazgā, izgriež sēklas un sagriež tādos pašos kubiņos.
2. Pannā uzkarsē eļļu, apcep dārzeņus. Pievieno gaļu un cep visu kopā 10 min. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pievieno sasmalcinātus tomātus, ķiplokus, pēc garšas čili pārslas, cep vēl 5 min. Pievieno sieru, apmaisa un pārliek karstumizturīgā formā vai vairākās formiņās.
3. Gatavo krambli. Mīkstu sviestu ar rokām saberž ar sieru un miltiem, līdz izveidojās drupačas. Pievieno kaltētas garšvielas sāli un svaigi maltus piparus. Krambli pārber pa virsu dārzeņiem.
4. Cep cepeškrāsnī 25-30 min, līdz kramblis ir apcepies. Pasniedz siltu.
Padoms. Kūpinātas gaļas vietā var izmantot kūpinātu desu, bekonu vai kūpinātu vistu.
Recepte tapusi sadarbībā ar