Man te nav ko teikt - ja ir garšīgi, tad ir! Pats galvenais - nepārcept garneles, jo nav nekā drausmīgāka par pārceptām garnelēm un lasi. Ja tā padomā, tad pārvārīta pasta arī ir briesmīga lieta. Nu tad galvenais - nepārvāri un nepārcep ēdienu!
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
250g pasta
400g garneles
200ml saldais krējums
125g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
2 ķiploka daiviņas
10g sviests
zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma līdz al dente konsistencei.
2. Garneles notīra no čaulas un izņem zarnu. Pannā izkausē sviestu un apcep no abām pusēm garneles, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Garneles izņem no pannas un pārliek uz šķīvja.
3. Šajā pašā pannā apcep sasmalcinātus ķiplokus, apm. 30 sek. Pievieno saldo krējumu un daļu siera, uzkarsē. Apmaisa, līdz siers izkūst. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
Pievieno pastu un garneles, apmaisa. Ja mērce ir pārāk bieza, var pievienot šķidrumu no pastas.
4. Pastu saliek šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem, sieru un uzreiz pasniedz.
Recepte tapusi sadarbībā ar