Pasta ar garnelēm un ķiplokiem

Sastāvdaļas (3-4 porc.):

 

250g pasta

400g garneles

200ml saldais krējums

125g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

2 ķiploka daiviņas

10g sviests

zaļumi

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1.  Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma līdz al dente konsistencei.

 

2. Garneles notīra no čaulas un izņem zarnu. Pannā izkausē sviestu un apcep no abām pusēm garneles, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Garneles izņem no pannas un pārliek uz šķīvja.

 

3. Šajā pašā pannā apcep sasmalcinātus ķiplokus, apm. 30 sek. Pievieno saldo krējumu un daļu siera, uzkarsē. Apmaisa, līdz siers izkūst. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

Pievieno pastu un garneles, apmaisa. Ja mērce ir pārāk bieza, var pievienot šķidrumu no pastas.

 

4. Pastu saliek šķīvjos, pārkaisa ar zaļumiem, sieru un uzreiz pasniedz.

Recepte tapusi sadarbībā ar