Šajā drēgnajā rudenī konkrētā pastas recepte iet uz urrā! Par pamatu es paņēmu itāļu pasta boscaiola recepti un nedaudz pārveidoju. Es no sastāva izņēmu sarkanvīnu, bet ja tu nolemsi izmantot, tad iemērc vīnā sēnes un pēc tam šo vīnu pievieno mērcei. Itāļiem šis skaitās vairāk ziemas ēdiens, bet atcerēsimies par viņu siltajām ziemām - nu tas pats mūsu latvijas rudens viens sanāk.
Sastāvdaļas:
250g pasta
250g svaigas sēnes
400g sasmalcināti konservēti tomāti
6 bekona šķēles
75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
olīveļļa
svaigi zaļumi
sāls, pipari
Pagatavošana:
1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma līdz al dente konsistencei.
2. Kaltētas sēnes pārlej ar ūdeni (lai noklāj sēnes). Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Bekonu sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlēs.
3. Dziļā pannā apcep bekonu. Bekonu izņem un tajos pašos taukos apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno sagrieztas svaigas un kaltētas sēnes, apcep. Pievieno mazliet olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pievieno apceptu bekonu, sasmalcinātus tomātus un sautē, līdz mērce sabiezē.
4. Mērcei pievieno notecinātu pastu, pusi siera un apmaisa. Ja ir pa biezu, var pievienot šķidrumu no pastas.
5. Visu saliek porcijas šķīvjos, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pārkaisa ar atlikušo sieru.
Padoms. Bekonu var aizvietot ar kūpinātu desu, desiņām, šķiņķi un var visu miksēt.
Recepte tapusi sadarbībā ar