Pasta ar sēnēm, bekonu un tomātiem

Sastāvdaļas:

 

250g pasta

250g svaigas sēnes

400g sasmalcināti konservēti tomāti

6 bekona šķēles

75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

olīveļļa

svaigi zaļumi

sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1.  Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma līdz al dente konsistencei.

 

2. Kaltētas sēnes pārlej ar ūdeni (lai noklāj sēnes). Sīpolu un ķiplokus sasmalcina. Bekonu sagriež kubiņos. Sēnes sagriež šķēlēs.

 

3. Dziļā pannā apcep bekonu. Bekonu izņem un tajos pašos taukos apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno sagrieztas svaigas un kaltētas sēnes, apcep. Pievieno mazliet olīveļļas. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pievieno apceptu bekonu, sasmalcinātus tomātus un sautē, līdz mērce sabiezē.

 

4. Mērcei pievieno notecinātu pastu, pusi siera un apmaisa. Ja ir pa biezu, var pievienot šķidrumu no pastas.

 

5. Visu saliek porcijas šķīvjos, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pārkaisa ar atlikušo sieru.

Recepte tapusi sadarbībā ar