Šo recepti es ļoti vēlējos iekļaut savā grāmatā, bet man neizdevās samazināt sastāvdaļu skaitu. Katra ir svarīga un garšīga. Bez kādas sastāvdaļas salāti zaudē garšā un to nu es nevarēju pieļaut!
Sastāvdaļas (4 pers.):
250g pasta
150g salami desa
100g siers (Holandes, Alpu, Edama)
350g marinēti gurķi
1 sarkana paprika
pētersīļi
sāls, pipari
Mērcei:
50g majonēze
1 ēd.k. baltvīna vai ābolu etiķis (var aizvietot ar citronu)
2 ēd.k. saldskābā čili mērce
Pagatavošana:
1. Desu, sieru un papriku sagriež strēmelītēs. Pētersīļus smalki sakapā.
2. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni notecina. Karstā pastā iejauc desu un mazliet atdzesē.
3. Jau atdzisušai pastai pievieno sieru, dārzeņus, pētersīļus, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa.
4. Pagatavo mērci. Majonēzei pievieno etiķi, čili mērci un samaisa.
5. Pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci, samaisa un uzreiz pasniedz.
Padoms. Vēl garšīgāki šie salāti ir, ja pievieno dažādus marinētus dārzeņus - piem. ziedkāpostus, papriku, pupiņas, kabačus, burkānus, patisonus. Nu tos, ko omīte no laukiem sūta )))