Ja kādam ļoti-ļoti garšo saldumi, tad var pievienot biezpiena masai cukuru vai medu. Šis deserts nav pārāk salds un garšos pieticīgākiem.
Arī garšu variācijas ir dažādas. Piem. izmanto dažādas ogas vai vairākas kopā (tās var būt arī saldētas). Vai arī pievieno saldējumu ar kādu eskotisku garšu. Arī cepumi var būt gan šokolādes, gan karameļu, gan pilngraudu, gan mandeļu un līdz ar to atkal desertam pieškirsi citu garšu. Lai izdodas!
Sastāvdaļas (3 pers.):
180g biezpiens
100g saldējums (man bija melleņu)
150g svaigas ogas (zemenes, avenes, mellenes, ķirši)
60g cepumi (6 gb)
Pagatavošana (10 min.):
1. Cepumus sasmalcina vai salauž mazākos gabaliņos. Ieber porcijas trauciņos.
2. Atliek ogas dekoram, pārējās pārliek traukā. Pievieno biezpienu, saldējumu un sablendē, līdz masa ir viendabīga. Biezpiena krēmu pārliek pa virsu cepumiem.
3. Izdekorē ar svaigām ogām un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.