Pastas sacepums ar sieru

Sastāvdaļas:

 

200g pasta

150g maltā gaļa

200g tomātu mērce

400g konservēti tomāti

3 ķiploka daiviņas

1 bumba Mozzarella

75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS

1/2 sīpols

čili pipari (ja garšo pikantāk)

Pagatavošana:

 

1.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

 Pastu novāra līdz al dente konsistencei, samazinot vārīšanas laiku par 2 minūtēm. Ūdeni notecina.

 

2. Sīpolu sagriež kubiņos un apcep pannā. Pievieno malto gaļu, cep līdz tā ir gatava. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, tomātu mērci (jebkuru, kura vairāk garšo), samaisa un pasautē 1-2 min. Pēc vēlmes var peivienot čili piparus. Tad iemaisa novārītu pastu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, saplūkātu Mozzarella sieru. Visu pārliek karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar cieto sieru un cep cepeškrāsnī 10-15 min, līdz siers ir izkusis.

 

3. Pasniedz uzreiz.

Recepte tapusi sadarbībā ar