Es zinu - makaroni ar sieru garšo visiem. Nav tādu cilvēku, kam tie negaršotu. Un kas var būt foršāks par siltu sacepumu ar makaroniem un sieru. Lai arī es neesmu baigi vecs, tomēr tas uzreiz man atgādina bērnību. Kam arī makaroni ar sieru ir bērnības garša? Tad noteikti šis sacepums ir jāpagatavo!
Sastāvdaļas:
200g pasta
150g maltā gaļa
200g tomātu mērce
400g konservēti tomāti
3 ķiploka daiviņas
1 bumba Mozzarella
75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
1/2 sīpols
čili pipari (ja garšo pikantāk)
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Pastu novāra līdz al dente konsistencei, samazinot vārīšanas laiku par 2 minūtēm. Ūdeni notecina.
2. Sīpolu sagriež kubiņos un apcep pannā. Pievieno malto gaļu, cep līdz tā ir gatava. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, tomātu mērci (jebkuru, kura vairāk garšo), samaisa un pasautē 1-2 min. Pēc vēlmes var peivienot čili piparus. Tad iemaisa novārītu pastu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, saplūkātu Mozzarella sieru. Visu pārliek karstumizturīgā traukā, pārkaisa ar cieto sieru un cep cepeškrāsnī 10-15 min, līdz siers ir izkusis.
3. Pasniedz uzreiz.
Padoms. Var gatavot arī bezgaļas versiju - vienkārši samaisīt tomātus ar tomātu mērci, iejaukt pastu un sieru. Gaļas vietā var izmantot dārzeņus, piem. baklažānu, sēnes, papriku.
Recepte tapusi sadarbībā ar