Kādam makaroni un citrons var šķist pilnīgi nesavienojamas lietas, bet vajag pagaršot šo pastu. Tad, ļoti iespējams, domas mainīsies. Iesaku sākumā pievienot mazliet citrona sulas un tad pakāpeniski pārējo.
Sastāvdaļas:
200g pasta
1/2 citrons
1 vesela ķiploka galviņa
75g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
5 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
čili pārslas
pētersīļi
folijs
Pagatavošana:
1. Ķiploku sadala daiviņās, nomizo. Ķiploku daiviņas, ieliek folijā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļas, foliju aizloka ciet. Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 40 min. Pēc 20 minūtēm var apgriezt maisiņu otrādi, lai ķiploks nepielīp pie folija.
2. Tikmēr uzvāra pastu, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Sarīvē citrona miziņu un no citrona izspiež sulu.
3. Ķiplokus izņem no krāsns un ķiplokus atdzesē 2-3 minūtes. Tad ķiplokus smalki sakapā, pārliek pannā, pievieno 4 ēd.k. olīveļļas, citrona sulu. Cep 2-3 minūtes, tad pievieno glāzi ūdens no pastas. Pastu nokāš, pievieno citrona mērcei. Pieveino 50g siera un maisa, līdz mērce sabiezē. Pievieno smalki sagrieztus pētersīļus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Var pievienot čili pārslas - tas ir pēc izvēles, bet ļoti iesaku, jo veidojas patīkams kontrasts, skābs ar asu.
4. Pasniedz, pārkaisot ar atlikušo cieto sieru un rīvēto citrona miziņu.
Recepte tapusi sadarbībā ar