Šīs vafeles vairāk līdzinās cepumiem - foršiem, garšīgiem, kraukšķīgiem cepumiem. Pasniegt tos var brokastīs ar pastēti, kausētu sieru, droši var likt arī kādu tomātu vai gurķi virsū. Būs arī ļoti laba bāze svētku uzkodām tradicionālu groziņu vai maizīšu vietā.
Sastāvdaļas:
200g mīksts sviests
200g rīvēts cietais siers DŽIUGAS
4 olas
250g rīsu milti
200ml kefīrs
10g cepamais pulveris
mazliet sāls un cukurs
Pagatavošana:
1. Sviestu uzputo ar sāli un cukuru. Pievieno olas un uzputo vēlreiz. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, sieru, kefīru un samaisa.
2. Cep vafeļu pannā.
3. Pasniedz gan siltus, gan aukstus.
Padoms. Ja ir vēlme, var pievienot kaltētas garšvielas. Miltus var izmantot pašbiestošos, tad cepamais pulveris nebūs jāpievieno.
Recepte tapusi sadarbībā ar