️Sveiciens no pagātnes. Pareizāk, no tālajiem Padomju laikiem. Kāpēc šie salāti saucās "pasažieru" es nezinu. Turklāt, vecāki stāsta, ka toreiz atsevišķi vistas sastāvdaļas nopirkt nevarēja - tikai veselu vistu. Un vistas iekšā varēja atrast aknas, sirdi un ko tur vēl. Varbūt gatavoja no liellopu vai cūku aknām? 🤔
⠀
Kāds zin, kāpēc tie tā saucās?
⠀
Es pats neēdu aknas, bet maniem vecākiem ļooooti garšoja. Viņi teica, ka bombiski garšīgi.
Sastāvdaļas (3-4 porc.):
400g vistas akniņas
200g marinēti sarkanie sīpoli DIMDIŅI
3-4 sālīti vai marinēti gurķi
1 ēd.k. majonēze
1 ēd.k. krējums
melnie pipari
Pagatavošana (15 min.):
1. Vistas aknas var gan novārīt, gan apcept. Man bija vienkārši ceptas pannā, pat bez sāls un pipariem. Aknas sagriež strēmelītēs. Tādās pašās strēmelītēs sagriež gurķus.
⠀
2. Aknas un gurķus pārliek salātu bļodā. Pievieno marinētus sīpolus. Marinētus sīpolus var pagatavot paši - sīpolu sagriež, aplej ar verdošu ūdeni un astāj uz 10 min. Tad nolej ūdeni un pievieno etiķi, sāli un cukuru, marinē vēl 10-15 min.
⠀
3. Salātiem pievieno majonēzi, krējumu, svaigi maltus piparus un visu apmaisa.
PADOMS. Kad es minēju 400g vistu akniņas, biju domajis jēlā veidā. Gatavam aknām bus cits svars👌