Paniņas ir olbaltumvielu avots, satur A, Е, К, В1, В2, В6, С, Н vitamīnus, pasargā aknas no aptaukošanās un stimulē vielmaiņu.
Selerija satur dažādus vitamīnus, bet pirmajā vietā ir C vitamīns, kurš svarīgs imunitātes stirpināšanai. Selerijas paaugstina tonusu un dzīvesprieku. Selerijas jāēd sirds un asinsvadu stiprināšanai un cīņāi ar dažādiem iekaisumiem.
Sastāvdaļas (2 porc.):
500ml paniņas
50g selerijas kāts
50g spināti
1 ķiploka daiviņa
1/3 tējk. čili pasta
sāls
Pagatavošana (5 min.):
1. Selerijas kātu sagriež četrās daļās. Pārliek blenderī. Pievieno spinātus, paniņas, ķiploku, čili pastu, pēc garšas sāli un visu sablendē, līdz masa ir viendabīga.
2. Pirms lietošanas samaisīt.