Paniņu smūtijs ar seleriju

Paniņas ir olbaltumvielu avots, satur A, Е, К, В1, В2, В6, С, Н vitamīnus, pasargā aknas no aptaukošanās un stimulē vielmaiņu. 

Selerija satur dažādus vitamīnus, bet pirmajā vietā ir C vitamīns, kurš svarīgs imunitātes stirpināšanai. Selerijas paaugstina tonusu un dzīvesprieku. Selerijas jāēd sirds un asinsvadu stiprināšanai un cīņāi ar dažādiem iekaisumiem.

Sastāvdaļas (2 porc.):

 

500ml paniņas

50g selerijas kāts

50g spināti

1 ķiploka daiviņa

1/3 tējk. čili pasta

sāls

 

Pagatavošana (5 min.):

 

1. Selerijas kātu sagriež četrās daļās. Pārliek blenderī. Pievieno spinātus, paniņas, ķiploku, čili pastu, pēc garšas sāli un visu sablendē, līdz masa ir viendabīga.

 

2. Pirms lietošanas samaisīt.