Mūķeņu purkšķi

Sastāvdaļas:

 

250g milti
15g svaigs raugs
30g cukurs
125ml remdens piens
30g sviests
2 olas
50g rozīnes vai ogu sukādes


500ml eļļa bez smaržas cepšanai

 

 

Pagatavošana:

 

1.  Bļodā raugu saberž ar cukuru līdz tas izšķīst, tad pievieno pienu un raudzē 15 min, apsedzot ar tīru virtuves dvielīti. Pievieno miltus, sviestu, olas, rozīnes un samaisa. Raudzē vēl 15 min.

 

2.  Katlā uzkarsē eļļu. Ar karoti atdala mīklas pikas un vāra eļļā kraukšķīgi brūnas.

 

3.  Cepumus pārliek uz papīra dvielīšiem, atdzesē un pārkaisa ar pūderukuru.

 

4. Pasniedz ar šokolādes vai ogu mērci.