Ziemā ar salātiņiem vien nepietiek. Dvēsele prasa kaut-ko sildošu, piem. ugunīgu pastu, karbonādes gabalu vai zupu. Šī zupa garšos visiem, īpaši jau frikadeļu zupas cienītājiem.
Sastāvdaļas:
400g maltā vistas filejas gaļa
400g sasmalcināti konservēti tomāti
4-5 kartupeļi
2 burkāni
1 sīpols
2l ūdens
1 lauru lapa
3 smaržīgio piparu graudiņi
sāls, pipari
zaļie loki
Pagatavošana:
Burkānus, kartupeļus un sīpolu nomizo. Burkānu sagriež ripiņās, sīpolu - mazos kubiņos, kartupeļus - palielos kubiņos.
Katliņā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno kartupeļus un cep vēl 5 minūtes. Pievieno konservētus tomātus, ūdeni, lauru lapu, smaržīgos piparus un vāra līdz kartupeļi ir mīksti.
Maltai gaļai pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Pēc izvēles var pievienot garšvielas. Ar karoti atdala vārošā zupā laiž nelielus gaļas gabaliņus. Vāra vēl 7-8 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli.