Biezpiens ir ļoti nepieciešams ne tikai bērnu organismam. Man tas īpaši negaršo, bet ir jāēd, jo biezpiens satur vairākus olbaltumu veidus. Tie nokļūstot kuņģī uzreiz piegādā organismam nepieciešamo celtniecības materiālu. Un tas notiek vairāku stundu garumā, jo biezpiena olbaltumi pakāpeniski pārstrādājās organismā, nodrošinot nepārtrauktu procesu. Tas ir svarīgi muskuļu atjaunošanai, īpaši sportistiem.
Un lai būtu vieglāk (nu vismaz man) ieēst biezpienu, tad es taisu šādu smūtiju. dažŗeiz pamainu ogas - lieku ķiršus, banānus, mellenes, upenes. Medu dažreiz aizvietoju ar kādu garšīgu sīrupu vai biezenīti.
Sastāvdaļas:
400ml piens
100g biezpiens
100g saldētas zemenes
medus
Pagatavošana:
Viss ļoti vienkārši - liec visas sastāvdaļas blenderī un sabendē līdz masa kļūst viendabīga.
Salej glāzēs un uzreiz pasniedz.