Tā kā ir sācies melleņu laiks, tad šoreiz nolēmu tās izmantot. Man kā reizi Rakvere atsūtīja gaļu melleņu marinādē. Svaigas mellenes īpaši labi iederās šajos salātos - ar savu raksturīgo skābumu papildina saldeno mērci un sāļo sieru. Man gan īpaši negaršo zilais siers, bet vecāki teica, ka sanāca ļoti labi un ja šādi salāti tiktu pasniegti kādā ēstuvē, tad noteikti klienti nebūtu vīlušies.
Sastāvdaļas:
1 iep. gaļa grilēšanai melleņu marinādē
200g ķīniešu kāposts
100g zilais siers
100g svaigas mellenes
1 sarkans sīpols
Mērcei:
150g skābs krējums
1 ēd.k. saldas sinepes
melnie pipari
Pagatavošana:
Gaļu uzgrilē, atdzesē un sagriež strēmelītēs.
Pagatavo mērci. Samaisa krējumu ar sinepēm. Pēc garšas pievieno svaigi maltus piparus un sāli, bet man sāls mērcē neprasījās. Sīpolu un kāpostu sagriež smalkāk.
Un tad visu kārto porcijas šķīvjos - kāpostus, gaļu, sīpolus, sadrupinātu sieru, pārlej ar mērci un pārkaisa ar mellenēm.