Ir sākusies garšīgo arbūzu sezona. Man garšo arbūzi un šoreiz es nolēmu apvienot divus produktus vienā receptē. Cūkgaļas fileja un sulīgs arbūzs šos salātus padara īpašus.
Gardēži novērtēs!
Sastāvdaļas:
1 cūkgaļas fileja bbq marinādē "Rakvere"
200g notīrīts arbūzs
100g kiršu tomāti
50g dažādas salātu lapas
1/2 sarkans sīpols
rīvēts cietais siers
svaigas piparmētras
Mērcei:
2 ēd.k. baltais balzāmetiķis
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari
Pagatavošana:
Fileju uzcep uz grila atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Gatavo mērci. Etiķi sajauc ar olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas.
Arbūzu sagriež trīsstūros. Tomātu sagriež smalkāk - uz pusēm vai ripiņās. Sīpolu sagriež smalkāk.
Tomātus samaisa ar salātlapiņām, piparmētru lapiņām un arbūzu.
Salātus liek šķīvjos, blakus liek sagrieztu gaļu. Visu pārlej ar mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un svaigi maltiem piapriem.