Un vēl vieni salāti. Par pamatu es ņēmu tradicionālos Cēzara salātus un tad visu pamanīju.
Man garšoja!
Sastāvdaļas:
1 iep cūkgaļas šašliks siera marinādē
1 galv. cigoriņu salātu
50g kaperi
50g rīvēts cietais siers
1/2 garās bagetes
Mērcei:
150g krējums
1 ēd.k. Dižonas sinepes
1 ēd.k. Vorčesteras mērce
3 anšovi
Sviestam:
100g sviests
2 ķiploka daiviņas
zaļumi
Pagatavošana:
Šašliku cep uz oglēm vai grilē kā parasti. Atdzesē un sagriež šķēlītēs.
Mīkstu sviestu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem un zaļumiem, var sablenderēt. Bageti sagriež šķēlēs, apsmērē ar sviestu un apcep pannā no abām pusēm.
Mērcei visas sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
Cigoriņu lapas kārto šķīvī, pa virsu liek gaļas šķēlītes, pārlej ar mērci. Izdekorē ar kaperiem un pārkaisa ar rīvētu sieru. Klāt pasniedz apgrauzdētas ķiplokmaizītes.