Melleņu kūka ar krējumu

Video recepte šeit

Sastāvdaļas (forma - 24cm ):

 

Pamatnei:
100g pilngraudu rudzu milti
100g kviešu milti
100g mīksts sviests
100g cukurs
1 ola🥚
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
250g krējums 20-25%
100g cukurs
1 ola🥚
300g mellenes

Pagatavošana:

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, režīms "augša/apakša".

2. Bļodā iesit olu, pievieno cukuru un sviestu (sviestam nav jābūt izkausētam, pietiks ar vienkārši mīkstu). Visu samaisa. Tad pievieno kviešu un rudzu miltus, sāli un samaisa vēlreiz. Mīklu pārliek formā, ar mitrām rokām izlīdzina un izveido bortiņus. Liek cepties uz 15 min.

3. Pa to laiku gatavo pildījumu. Krējumu sajauc ar cukuru, olu un beigās iemasa mellenes. Pārlej šo masu formā, izlīdzina un cep vēl 25 min.

4. Kūku pilnībā atdzesē un pasniedz.