Nu šādu zupu es vēl neesmu ēdis. Un esmu pārliecināts, ka arī tev tas būs atklājums. Ļoti netradicionāla, interesanta aukstās zupas versija. Es pat teiktu, īstena latviešu aukstā zupa.
Sastāvdaļas (4 porc.):
Alma kefīrs 2,5%, 1 kg
200g kūpināta mājas desa
200g rudzu maize
3-4 marinēti gurķīši
1 sīpols
dilles
sāls, pipari
Pagatavošana (15 min.):
1. Desu sagriež kubiņos un kārtīgi apcep uzkarsētā pannā.
2. Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves. Dilles sagriež smalkāk. Maizi sasmalcina ar rokas blenderi. Ja tāda nav, tad maizi var sagriezt mazos kubiņos. Visu pārliek palielā bļodā vai katlā, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.
3. Pagatavoto maisījumu pārliek porcijas šķīvjos, pārlej ar kefīru un uzreiz pasniedz.
Padoms. Zupa būs garšīga arī ar kūpinātu gaļu, tikai izvēlies kārtīgu mājas kūpinājuma desu vai gaļu. Manuprāt, klāt var pasniegt vārītus apceptus kartupelīšus. Ja ir vēlme, zupai var tradicionāli pievienot sinepes/mārrutkus.