Aukstā zupa ar rudzu maizi un marinētiem gurķiem

Video recepte šeit

Sastāvdaļas (4 porc.):

 

Alma kefīrs 2,5%, 1 kg

200g kūpināta mājas desa

200g rudzu maize

3-4 marinēti gurķīši

1 sīpols

dilles

sāls, pipari

Pagatavošana (15 min.):

 

1. Desu sagriež kubiņos un kārtīgi apcep uzkarsētā pannā.

 

2. Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves. Dilles sagriež smalkāk. Maizi sasmalcina ar rokas blenderi. Ja tāda nav, tad maizi var sagriezt mazos kubiņos. Visu pārliek palielā bļodā vai katlā, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus un samaisa.

 

3. Pagatavoto maisījumu pārliek porcijas šķīvjos, pārlej ar kefīru un uzreiz pasniedz.